Over EPC.

Home | Over ons

Alles over
Essing Performance Center

Essing Performance Center in Venray viert dit jaar het 20 jarig bestaan. Zoals je dat van ons gewend bent, gaat dat zonder toeters en bellen, want wij kijken graag naar het resultaat van ons werk en laten we het op de borst kloppen graag over aan anderen. Toch mogen ook wij zo nu en dan wel eens terugkijken op wat we hebben neergezet met Essing Performance Center. Een jong en fris bedrijf dat volop in ontwikkeling is en blijft.

Essing Performance Center werd in 1997 opgericht als Essing Race Development door Wim Essing en Twan Kerstjens. Essing richtte zich vooral op de techniek, terwijl Twan Kerstjens de algemene directie op zich nam. Dat klinkt als een scheiding van werkzaamheden, maar bij Essing Performance gaat de liefde voor chiptuning ook waar zij niet gaan kan en dus was er sprake van een nauwe samenwerking. Samen hebben we het bedrijf door laten groeien tot wat het nu is.

Essing Performance richt zich op het terugwinnen van verborgen vermogen dat in alle verbrandingsmotoren zit. Bij personenauto’s en bestelwagens gaat het vaak om meer vermogen om meer snelheid of trekkracht te vinden. Bij zware diesels zoals in vrachtauto’s, landbouwvoertuigen en schepen zoeken we meestal meer koppel met als doel het brandstofverbruik te verlagen bij gelijke prestaties. Het zijn verschillende disciplines, die bij Essing Performance steunen op de kennis dat de fabrieksafstellingen van motoren altijd een compromis zijn. Een compromis tussen lage uitstoot van stokstofoxide, een laag brandstofverbruik, een lage fiscale bijtelling, maar een hoog rijcomfort en rijplezier. Waar fabrikanten moeten schipperen tussen al deze voorwaarden, kan Essing Performance Center wél de keuzes maken die de gebruikers helpen betere resultaten met zijn of haar auto of machine te behalen.

En zo kon het gebeuren dat er bij Essing Performance een Audi RS6 4.0 Tfsi met meer dan 850 900 PK de werkplaats in Venray verliet. Gewoon, omdat de eigenaar dat nu eenmaal erg leuk vindt. Maar we geven net zo lief een Kia Picanto 25% meer vermogen om het vakantieadres achter de Alpen te halen. Of we zorgen dat een loonwerker met zijn Claas landbouwmachine veel minder brandstof verbruikt bij zijn werk op het land. Het zijn de klantwensen die de leidraad zijn bij Essing Performance Center.

In de loop der jaren zijn er verschillende veranderingen geweest bij het bedrijf. De naam is diverse keren aangepast en veel klanten kennen Essing Performance bijvoorbeeld ook als Essing Dieseltuning. In 2017 besloot Wim Essing in goede vriendschap en overleg het bedrijf te verlaten en heeft Twan Kerstjens het roer volledig in handen onder de naam Essing Performance Center. EPC heeft de laatste jaren meer dan 70.000 zelf ontwikkelde tuningsets geleverd in meer dan 60 landen.

Leuk feitje; De printplaten van Essing komen gewoon uit Boxmeer, van een nederlandse producent. Kijk HIER om het filmpje over onze productie te bekijken en oordeel zelf.