Over Chiptuning

Home | Over Chiptuning

Meer weten over
Chip tuning

Chiptuning van Essing Performance Center voor onvervalst rij-plezier. Chiptuning, ook wel EOBD tuning genoemd, betekent dat je het door de fabrikant gelimiteerde (extra) vermogen vrijmaakt. Je kunt dit doen in het motorstuurapparaat (ook wel ECU of motorregelapparaat genoemd), of je doet dit via een externe ECU, ook wel powerpack, POWERBOX, piggybag of tuningsbox genoemd. Sinds 2010 groeit het aantal gebruikers hiervan, omdat chiptuning in de ECU niet meer mogelijk is (beveiliging), dat komt omdat het duidelijke braaksporen nalaat en doordat merkdealers zoals Volkswagen, BMW, Audi, Mercedes, Seat en Skoda de chiptuning kunnen vaststellen, als uw voertuig bijvoorbeeld een beurt krijgt. EPC Powerpack is mede daarom bijzonder gewild bij leaserijders. Onze EPC powerpack is NIET detecteerbaar. In Nederland werkt EPC met een breed netwerk van professionele inbouwdealers.

Externe ECU

Over Essing Performance Center

EPC Auto Chiptuning

en tuning koop je niet bij een “supermarkt”. Een tuning schaf je aan bij een tuningbedrijf met een eigen vermogensbank, zodat je weet dat jouw auto vooraf gemeten is. Geen problemen met de garantie van de merkdealer.

  • EPC STOCK voor de beste prijs, incl 2 jaar productgarantie
  • EPC ELITE voor het maximaal haalbare resultaat, incl 4 jaar productgarantie
  • EPC EOBD tuning ook wel chiptuning genoemd. Haal alles uit je auto wat er in zit

Automerken

EPC Camper Tuning

Uw camper kan met minder “schakelbewegingen” moeiteloos de bergen door. Wij begrijpen als geen ander dat een camper per definitie altijd aan de “zware” kant is qua opbouw en belading Speciaal voor CAMPERS worden daarom altijd programma’s ontwikkeld, die levendsduurbetrouwbaar zijn en vooral voor veel rij-comfort zorgen. Zorgeloos rijplezier voor camperaars noemen wij dat. EPC levert voor meer dan 200 verschillende types campers betrouwbare tuningproducten. Door en door getest op onze vermogensbank en door camperaars in de praktijk bevestigd. Wilt u ons product door uw eigen camper-onderhoudsbedrijf laten inbouwen, laat het ons weten en wij regelen het voor u!

Camper merken

Camper Tuning
Agri Chiptuning

EPC Agri Chiptuning

EPC Agri module geeft u de vrijheid om bij aanschaf van uw motoroptimalisatie te kiezen voor:

  • ECO: bespaart tot 7 liter per uur
  • POWER: bespaart tot 2 liter per uur en tot 20 % extra vermogen
  • ECO-POWER: Het beste compromis tusen ECO en POWER, bespaar tot 4 liter per uur en krijg 10-15 % meer vermogen

Agri merken